9 Temmuz 2012 Pazartesi

UÇAN PET ŞİŞE


Uçakların nasıl uçtuğunu hep merak ediyoruz değil mi? Şimdi ufak bir uçak yapacağız. ama bu diğerlerinden oldukça farklı. Pet şişeden yapacağımız bu uçak için gerekli malzemeler:

  1. Pet şişe
  2. Paket lastiği
  3. Düğme
  4. Tutkal
  5. Ufak oyuncak araç tekerleği
  6. Tel
  7. Pervane için mukavva




Pet şişenin dibinden ve üstünden delik açıyoruz. Bu delikler tam ortadan olmalı.Telin ucunu çengel şekline getirerek alttaki delikten kapağa doğru geçiriyoruz. Elimizdeki mukavvanın yardımı ile güzel bir pervane yapıyoruz. Pervane yapımı oldukça önemli. Bunun sayesinde pet şişemizi uçuracağız. Lastik bir düğmeye ve pervaneye geçirdikten sonra petin delik olan kapağına geçirilir.

Lastiğin iki ucu birbirinden geçirilerek, tek uç dipten gelen tel çengelle birleştiriyoruz. Mukavvadan kanat ve kuyruk kesiyoruz. Kanatları yaparken uzunluğu pet şişe boyunda, kuyruğu ise pet şişenin eni kadar hazırlıyoruz.

Kanatlar ve kuyrukların yapımından sonra bunları pet şişeye yapıştırıyoruz. Ambalaj kağıdı ile pet şişeyi kaplıyoruz. Son olarak aracımızın tekerleklerini takmaya geldi.Pet şişeyi delerek bu tekerlekleri de taktıktan sonra artık uçan şişemiz kullanmaya hazır. Pervaneyi bir yönde döndürerek uçan şişemizi kuruyoruz. Yere bıraktığımızda ise şişenin nasıl uçtuna hayretler ile bakacaksınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder