14 Temmuz 2012 Cumartesi

HAYVAN TANIMA İÇİN MASK

Çocuklar çevresinde gördüğü hayvanlara oldukça ilgi gösterirler. Özellikle küçük yaşlarda sokaktaki tüm kedilerin peşinden çocuğumla koşmuş biri olarak,bu hayvanlara ne kadar çok ilgilerinin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Gerekli malzemeler:

  1. İnce ağızlı cam şişe
  2. Gazete
  3. Tutkal
  4. Sıvı yağ
  5. Balon
  6. Un
  7. Kulaklar için yapağı tiftik tarzı yumuşak malzemeler
Balon, bir çocuk başı büyüklüğünde şişirilir. Üzerine bir miktar sıvı yağ sürülür. Gazeteler 3 cm. eninde kesilir. Gazete şeritleri, tek tek sulandırılmış beyaz tutkal sürülerek, tutkallı kağıt şeritler balonun üzerine yapıştırılır. Balon asılarak kurumaya bırakılır. İnce ağızlı cam şişe yağlanır. Burun için gazete şeritleri, şişenin uç kısmından başlayarak ortasına kadar sarılır. Ancak, şişe sargısı daha kalın tutkalla ve daha sert olması için daha çok şeritle sarılır. 

Bundan sonra kuruma işlemi var. bu biraz uzun sürüyor. Üç gün boyunca kurumasını bekliyoruz. Kuruyan balon, maskın şekline uygun olarak kesilir. Kesilen kısmın kenarları tutkallanır. Surata oturacak şekilde tel zımba ile lastik takılır. Telin sivri kısımları üzerine kağıt yapıştırılarak kapatılır. Şişeye sarılan kağıt şişenin ucu kesilerek, sağa sola, çevrilerek zedelenmeden çıkartılır. Balondan yapılan ve lastiklenen parçanın ortası bulunup, şişeden çıkan parça tutkallanarak yapıştırılır. Göz ve ağız burunla dengelenip, çocuğun göz çizgileri dikkate alınarak kretuar yardımı ile kesilir.
Bir su bardağı un tutkalla karıştırılarak, hamur haline getirilir. Maskın burnu, göz çevresi ve ağzı şekillendirilir., 1-2 gün kurutulur. Mask tutkallanır, yapağılar çeneden, alına doğru yapıştırılır. Üst üste binen yapağılar ek yerlerini kapatacaktır. Her karakter için farklı malzemeler kullanabilirsiniz.(tüy, müflon, kumaş vs.)


2 yorum:

  1. Titanium Bike Frame for Pros and Cons
    Tired of looking westcott titanium scissors for titan metal a way to fit the titanium mug T-Titanium Bike Frame? Here's a list titanium knee replacement of the different types of components columbia titanium to Type of Frame: BicycleFrame Size: 14mmType: Bicycle

    YanıtlaSil